SAMU - Salon historiallinen museo

Tutustu museokohteisiin

Näyttelyjä ja yhteistyötä

nappaimisto_pieni.jpgpelit_pieni.jpg

Salora Manager mikrotietokone vuodelta 1984. Valmistettu Hongkongissa

Konami tietokonepelit vuosilta1984-85

Salon elektroniikkamuseon esineistöä ja muuta materiaali on ollut esillä vuodesta 1998 alkaen useissa näyttelyissä.

* Kidekoneesta kännykkään ja monitoriin -näyttely, kesä 1998

* Mellilän helmiä näyteikkunanäyttely, kesä 2001

* Mobiilmekko-näyttely, 5.11.2005-29.1.2006

* Yhdistän! -puhelinnäyttely sentraalista nettiin, kesä 2007

* Pelaa! -näyttely, 29.11.2009-30.1.2010

* Made in Salo -puhelinnäyttely 23.1. -30.6.2011

* Radiovastaanottimien Pop up-näyttely, lokakuu 2012.

* Made in Salo -näyttely, radiot, televisiot, monitorit, puhelimet, videopelit, tuotantolinjat, 2014 alkaen Astrum-keskus

* Pop up -näyttely, tammikuu 2017, Plaza-kauppakeskus

Elektroniikkaokoelmien esineistöä lainataan usein muiden suomalaisten museoiden näyttelyihin. Osa esineistöstä on esillä muun muassa Tampereen Mediamuseossa ja Hotel Fjalarissa.

Yhteistyötä elektroniikka-alan yritysten, yliopistojen, alan harrastajien, keräilijöiden ja oppilaitosten kanssa on tehty vuodesta 1998 alkaen. Elektroniikkamuseon tutkija järjesti Salossa muun muassa Pelaako yhteys -seminaarin syksyllä 1999, johon osallistuivat elektroniikka-alan harrastajat, yritysten, museoiden ja yliopiston edustajat. Vuosina 2000-2002 on tehty yhteistyötä Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineen teknologiaryhmän kanssa pitämällä harjoituskurssi ja Television historia ja tulevaisuus-luentosarja sekä Digitaalinen kulttuuri ja television tulevaisuus -seminaari. Lisäksi on tehty näyttely- ja muuta yhteistyötä alan teollisuuden ja muun muassa Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen koulutusohjelman digitaalisen kulttuurin henkilökunnan kanssa.

Elektroniikka-alan keräilijät, harrastajat, ammattilaiset, yliopiston tutkijat, alan yritysten työntekijät ja yksityiset henkilöt käyttävät esineistöä ja laajaa arkistomateriaalia tutkimus-, esitelmä-, julkaisu-, esinekunnostus ym. tarkoituksiin. Kokoelmien käyttäjistä on muodostunut erinomainen asiantuntija- ja tietoverkosto. Verkoston henkilöiden tietämys ja apu on kokoelmien dokumentoinnin kannalta tärkeää. Tärkein asiantuntijayhteistyökumppani on vuonna 2000 perustettu Salon elektroniikkamuseon ystäväyhdistys, jonka jäsenet käyvät elektroniikkakokoelmissa viikottain talkootöissä järjestämässä kokoelmien esineistöä ja tuotanto- ja muuta materiaalia ja toimimalla kokoelmien asiantuntija-apuna ym.